Nyheder2017-10-30T09:28:11+02:00

Nyheder

Sikker sejr til FIK i Virum

By |14. april 2019|Categories: Nyheder|

Det var et veloplagt FIK-hold, der kom godt fra start i udekampen mod Virum. De blå-gule lagde fra start et stort pres på hjemmeholdet, og allerede efter seks minutters spil udløste det gult kort til hjemmeholdet. Det blev også til flere gode muligheder til FIK i kampens indledning, men ind ville bolden ikke.
Den forløsende – og fortjente – scoring var dog ikke til at undgå efter 26 minutter, da Christian Helev var over en retur og sikkert bankede FIK foran med 1-0. Den store FIK dominans forsatte og bl.a. havde Frederik Sommer og Shahab Khoshival begge gode chancer. Mikkel Eliassen var desuden tæt på at score efter en af mange gode FIK-dødbolde.
Men FIK fik aldrig udbygget føringen i 1. halvleg trods et godt overtag og meget flot spil på Virums utrolig flotte hjemmebane.
Banen var både plan og grøn – og i modsætning til opgøret i Herstedøster for nogle uger siden, så nød Frederikssundspillerne i den grad godt af underlaget, som direkte inviterede til god fodbold.
Det lykkedes imidlertid hjemmeholdet at komme bedre med i halvlegens sidste 10 minutter, og Virum var i flere omgange tæt på at udligne, men Joaquin Martinez var klar i FIKs mål og fik afværget i flere situationer. Kort inden pausen blev FIK derudover reduceret til 10 mand, da Jannick Andersen fik gult kort – men Virum fik ikke udnyttet overtallet.
FIK ramte desværre ikke det samme høje niveau i 2. halvleg, men producerede dog rigeligt med chancer til at kunne lukke kampen tidligere end tilfældet blev. Rasmus Johansson og Frederik Sommer havde begge store muligheder og Christian Helev fik undervejs også annulleret et mål for offside.
Mod slutningen lykkedes det dog endeligt Frederikssund at afgøre kampen med et par yderligere scoringer. Først i 83. minut hvor Christian Helev driblede forbi Virum-keeperen og gjorde det til 2-0, inden han i kampens sidste minutter spillede Shahab Khoshival fri foran mål. Den velspillende Khoshival kunne herfra nemt lukke kampen til en sikker 3-0-sejr til FIK.

Smilene hos FIK-spillerne og træner Martin S. Hilstrup var velfortjente, og med sejren har FIK også udbygget forspringet i toppen af Sjællandsseriens pulje 1 til fem point ned til forfølgeren Stenløse BK, der skuffede med 1-1 på hjemmebane mod bundholdet Glostrup.
Der resterer otte kampe – og der er fuld tænding på oprykningsræset.
Næste kamp for FIK er på hjemmebane påskelørdag kl. 13.00, hvor Farum BK kigger forbi Kalvøen.
De to hold mødtes tilbage i september i Farum, hvor FIK tidligt kom bagud 0-2, men viljestærkt fik kæmpet sig tilbage i kampen, som endte med pointdeling med resultatet 2-2.

FIK tilbage på 1.pladsen efter 3-1-sejr.

By |7. april 2019|Categories: Nyheder|

Det var med udsigten til midlertidigt at kunne overtage førstepladsen i tabellen, da FIK lørdag eftermiddag tog imod Snekkersten i Sjællandsseriens Pulje 1.

Og det var med de to nye ansigter, Mads Møller og Rasmus Johansson, sammen på den centrale midtbane. Til gengæld måtte Philip Simonsen forlade den bagerste plads på den centrale midtbane efter en god halv times spil pga. en skade, men hans erstatning, unge Mathias Sand, spillede en flot kamp.

Philip Simonsen nåede lige akkurat at se holdkammerat Frederik Sommer score årets første mål på Frederikssund stadion, da han efter 30 minutter løb igennem et par modstandere og fra en svær vinkel lykkedes med at udplacere Snekkerstens målmand til 1-0 for hjemmeholdet.
I pausen blev Mads Møller erstattet af Shabab Koshival, der som de fleste andre leverede en god kamp – og der vil være positive panderynker hos cheftræner Martin S. Hilstrup, når der skal vælges 11 spillere til startopstillingen næste gang. Der er efterhånden en god forståelse, mange gode løb og fantastisk opbakning blandt spillerne.
2. halvleg var ingen undtagelse. Det startede lige mellem holdene, og så kunne Alexander Svinggaard desværre udligne efter 65 minutter. Men som 2. halvleg skred frem, blev FIK mere og mere dominerende og skabte også en række muligheder i kampens sidste fjerdedel, hvor de næsten overløb gæsterne i perioder.

Og Snekkersten var heller ikke på omgangshøjde længe. Blot fire minutter efter udligningen kom FIK i front påny. Målscorer var Stephan Traoré – og da Christian Helev udbyggede føringen med omkring et kvarter tilbage, så var kampen afgjort.
Frederik Sommer blev kåret som hjemmeholdets bedste spiller, men det må have været tæt løb, for der var flere gode kandidater til titlen i 3-1-sejren.

Og med sejren returnerede Frederikssund til rækkens førsteplads – og her bliver de mindst en uge, da rivalerne fra Stenløse tabte med 1-4 til Albertslund. De fik således kun én uge på toppen, og forhåbentlig kan FIK fortsætte de gode takter, når de på lørdag d. 13. april spiller næste kamp.
Det er kl. 13.00 på Virum stadion, at FIK gæster Virum-Sorgenfri, der i den grad har behov for point. Holdet er placeret på rækkens sidsteplads og har stadig sit første mål i forårets kampe til gode.

Da de to hold mødtes i Frederikssund i efteråret, blev det 5-2 til FIK – og forhåbentlig kan vi frem til lige så underholdende en kamp, når holdene tørner sammen på lørdag.

Forårspremiere endte skidt for FIK

By |30. marts 2019|Categories: Nyheder|

Efter et hæsblæsende efterår, hvor FIK med mange sene mål høstede flest point af alle i Sjællandseriens pulje 1 – så blev den første kamp i 2019 desværre tabt med 0-1 på udebane mod Herstedøster IC.

At det var forårets første kamp vidnede også banen om. Udover at være en kompakt lille bane, så var den ujævn i en sådan grad, at det vanskeliggjorde spillet langs jorden.
Der var debut til nyankomne Rasmus Johansson på FIKs midtbane, og selvom der intet var at udsætte på  hans indsats og løbepensum, så vil holdet nok få mere gavn af ham, når underlaget indbyder til mere pasningsfodbold end det var tilfældet i Herstedøster her til eftermiddag.
Første halvleg endte dog uden mål, men der var en fornemmelse af, at FIK havde overtaget. I hvert fald kontrollerede de boldbesiddelsen – uden dog at tilspille sig nogle nævneværdige chancer.
Overtag eller ej, så var det indledningen på 2. halvleg, der blev afgørende for kampen.
Herstedøsters mål blev scoret efter 48 minutter i en situation, hvor FIK-forsvaret ikke fik clearet bolden ordentligt. Hjemmeholdets Rasmus Thønning fik publikum op på mærkerne med en fin afslutning, der passerede forbi FIK-målmand Joaquin Martinez.
Resten af kampen forsøgte topholdet at intensivere presset mod værternes mål. Bl.a. kom Oliver Juul på banen som støtte til angriber Frederik Sommer, men de mange lange afleveringer blev aldrig farlige.
Trods et par halvgode indlæg i 2. halvleg, så løb det ud i sandet, og kampen er helt sikkert en af dem, der hurtigt vil finde vej til glemmebogen.
FIKs største chance kom til Christian Helev, som ellers i efteråret scorede flere hovedstødsmål, men hans hovedstød fik i dag ikke lov at passere Herstedøsters målmand, der desværre ikke kom på de helt store opgaver i kampen.

Med nederlaget må FIK se lokalrivalerne fra Stenløse BK overtage duksepladsen i rækken.
I den kommende weekend skal Martin S. Hilstrups tropper forsøge at få skuden på ret kurs, når Snekkersten IF kigger forbi Kalvøen. Der er derfor brug for mest mulig opbakning til drengene, så de kan få point på kontoen frem mod det, som ligner en ualmindelig spændende sæsonafslutning.
Kampen mod Snekkersten IF spilles på lørdag d. 6. april kl. 13.00.

Lørdag ruller bolden påny i Sjællandsserien

By |28. marts 2019|Categories: Nyheder|

Lørdag eftermiddag åbner forårssæsonen for FIKs førstehold, der halvvejs gennem turneringen topper tabellen.
26 point i 11 kampe er øjeblikkelig status – og formentlig vil 26 point i de kommende 11 kampe være nok til at sikre en slutplacering omkring oprykningspladserne til Danmarksserien.
Men vejen til oprykning går via mange både vanskelige og spændende kampe – og den første venter lørdag eftermiddag (oprindeligt planlagt til fredag) på udebane mod Herstedøster IC.
Kampen spilles lørdag kl. 15.00 på Herstedøster stadion.
I efteråret fremstod Herstedøster en smule svingende, men det blev undervejs bl.a. til en sejr på 4-0 mod rækkens nuværende nr. 2, nemlig Stenløse BK.

Efter en sæsonstart, hvor FIK nærmest altid lod modstanderen komme i front – hvorfor mange point måtte sikres via sene scoringer, så blev evnen til at være klar fra start bedre mod slutningen af efteråret.
Det blev til fire sejre i de sidste fem kampe før jul, bl.a. en overbevisende 5-0-sejr hos Brøndby IF.

Så der er ingen grund til pessimisme, men det skal dog noteres, at det var en hård kamp mod Herstedøster IC tilbage i sæsonpremieren, hvor en tidlig scoring gav gæsterne føringen, før Christian Helev og senere Adam Kielsgaard scorede for FIK. En snæver 2-1-sejr blev åbningen på sæsonen.
Netop Christian Helev var holdets flittigste målscorer i den første halvdel af efteråret, hvorefter bl.a. Frederik Sommer begyndte at finde vej til scoretavlen oftere og oftere.
Det er fortsat ind i foråret, hvor han flere gange har fundet vej til nettet i FIKs træningskampe, som har bekræftet, at holdet fortsat spiller god fodbold med en solid organisation.

Af spændende tilgange til førsteholdstruppen henover vinterpausen er der to nævneværdige.
Mads Møller, som er kommet til fra ORI samt Rasmus Johansson, som senest har optrådt for HIK.
Begge nye spillere er løbestærke folk – Møller med flest defensive pligter, hvorimod Rasmus Johansson er en kreativ midtbanespiller med sine forcer mere koncentreret omkring det offensive spil.

Om begge nye spillere, en enkelt eller ingen af dem så finder vej til FIKs første startopstilling i 2019, det må vi vente med at se til på lørdag.
Sikkert er det i hvert fald, at der venter 11 kampe – og at der i skrivende stund ikke er nogen grund til at være pessimist, selvom vejen til oprykning er lang og bumpet.