Nyheder2017-10-30T09:28:11+02:00

Nyheder

FIK viste karakter i sæsonens sidste kamp

By |8. juni 2019|Categories: Nyheder|

FIK var allerede rykket op i Danmarksserien og Brøndby IF ned i Serie 1, da de to hold stødte sammen i sæsonens sidste og afsluttende kamp i Sjællandsseriens pulje 1.
Hjemmeholdet havde til kampen et par ændringer i startopstillingen. Således var både Christian Helev og Rasmus Johansson på bænken til kampen, og oveni måtte FIK undvære Nicklas Lohals, som afsonede karantæne for sit røde kort i midtugens pokalnederlag til Skjold Birkerød.
I deres sted var der plads i startopstillingen til bl.a. Philip Simonsen og Oliver Juul – og så var Adam Kielsgaard tilbage på holdet, efter at have misset sidste uges topbrag i Stenløse.

Men hvis hjemmeholdet og deres publikum havde forventet en opvisning, så var gæsterne fra BIF i den grad indstillet på at stikke en kæp i hjulet på hjemmeholdets gode humør og fejring af oprykningen.
Allerede i kampens begyndelse virkede udeholdet mere fokuseret og velspillende end værterne, og der skulle da også kun gå otte minutter før FIK blev straffet.
Et hurtigt fremløb på venstrekanten endte hos anfører Casper Hansen inde foran mål, og han omsatte sikkert chancen til scoring.
Målet fik desværre ikke hjemmeholdet meget op i tempo, selvom de fik mere styr på kampen og styrede spillet. FIK havde ikke krævet en redning af BIFs målmand Tobias Juul, da Brøndby efter 38 minutter gentog historien fra kampens indledning og scorede til 2-0 for gæsterne. Igen var målscorer udeholdets anfører Casper Hansen, og igen via et godt gennemspillet angreb ned langs venstresiden, hvorfra bolden endte foran mål, hvor Hansen sikkert eksekverede.
Minuttet senere forsøgte Jannick Andersen sig med en flugter fra distancen, og endelig måtte gæsternes målmand på arbejde – men det var 0-2 ved pausen.

En frustreret Martin S. Hilstrup skiftede ud i pausen, og med topscorer Christian Helev, Lukas Christoffersen og midtbanestrategen Rasmus Johansson var der lagt op til en halvleg, hvor hjemmeholdet skulle sætte gæsterne under pres.
Og netop Lukas Christoffersen skulle have en god chance efter 53 minutter, men forsøget sneg sig uden om stolpen.
Generelt sad FIK tungt på spillet, men det var med Brøndbys velsignelse, så de kunne køre farlige kontrastød som i første halvleg. Faktisk skulle BIF få bolden i mål igen efter en times spil, men målet blev annulleret for offside.
I 73. minut var Martin Hansen tæt på at score et bizart selvmål med en lang og hoppende tilbagelægning til Joaquin Martinez, som kun akkurat med hovedet fik sendt bolden ud til hjørne på ekvilibristisk manér.
Lukas Christoffersen sparkede et frispark fra kanten af feltet langt over, og Rasmus Johansson appellerede for et straffespark uden held, førend Christian Helev i 82. minut fik sin største chance i kampen, men hans forsøg blev fornemt reddet og holdt af gæsternes velspillende målmand.
Som tiden gik virkede hjemmeholdet mere og mere desperat, men de fastholdt spillet og spillede igen og igen bolden rundt og ind foran mål, men uden den ønskede udfald.
Men så i kampens sidste minut sneg Oliver Juul sig mellem et par forsvarsspillere og tog elegant bolden med med hovedet før han med venstrebenet sparkede bolden ind til 1-2.
Det tændte håbet for tilskuerne, der endelig fik noget at glæde sig over – men sekunder senere fik Jannick Andersen gult kort, og så var det i den grad op af bakke for hjemmeholdet i tillægstiden.
Det var målscorer Oliver Juul ligeglad med, og efter 93 minutter gled han igennem i højre side af straffespark og fik spillet bolden ind foran mål, hvor Philip Simonsen sikkert sendte bolden i mål til 2-2.
Et sent og dramatisk comeback med to mål på tre minutter i kampens absolutte slutfase, endda med blot ti mand på banen ved udligningen til sidst. Det er karakterstyrke, og den slags er uvurderligt, når holdet efter sommerferien tager hul på livet i Danmarksserien.

Kampen mod Brøndby IF var Mikkel Eliassens sidste optræden for FIK efter 167 kampe, og han vil blive savnet, når den nye sæson ser dagens lys.

FIK KLAR TIL DANMARKS-SERIEN!

By |1. juni 2019|Categories: Nyheder|

Der var næsten fuldt hus på Stenløse stadion, da Sjællandsseriens pulje 1 skulle afgøres lørdag eftermiddag. 350 tilskuere kunne se en intens begyndelse med flere grimme ‘sammenstød’ mellem spillerne fra de to toptændte hold.
Ingen af holdene fik et tidligt overtag – men efter 12 minutter fik Christian Helev headet bolden i Stenløses mål. Desværre for gæsterne blev målet annulleret for offside – og derfor forblev stillingen 0-0.
Det forblev også målløst et par minutter senere, da Lukas Christoffersen blev spillet alene igennem, men Stenløses målmand fik fat i bolden, da Lukas forsøgte at afdrible ham.

Halvvejs gennem halvlegen kom målet omsider! Stephan Traore fik udplaceret målmanden efter et par bolde på tværs af hjemmeholdets straffesparksfelt. 1-0 til FIK.

Og Stenløse nåede slet ikke at reagere på målet, førend FIK kom foran 2-0. Fem minutter senere blev en dødbold lagt bagerst i feltet og herfra headet tilbage foran mål af Mikkel Eliassen, hvor Christian Helev kom over alle og via overliggeren gjorde det til 2-0, som også var stillingen ved pausen.

2. halvleg kontrollerede FIK fornuftigt, og fik stort set holdt Stenløse fra fadet via især en dygtig defensiv på Stenløses mange dødbolde.
Et par advarsler fordelt på begge hold var halvlegens højdepunkter indtil tolv minutter før tid, hvor Christian Helev elegant gled igennem i en kontra, snød et par forsvarsspillere og assisteret Oliver Juul Hansen, som let kunne sende bolden i et tomt mål efter Helevs flotte forarbejde – 3-0 til FIK.
Gæsternes mange medbragte tilskuere var tydeligvis tilfredse med holdets præstation og kvitterede i flere omgange med ‘Olé’-råb, når pasningerne gled henover banen mellem de boldsikre FIK-spillere.
Kampen var i den grad afgjort, men FIK ville have mere. Og netop da uret rundede 90 blev indskiftede Oliver Juul dobbelt målscorer. 4-0-målet var et ægte kontraløb igennem venstresiden, da en anden indskifter – Philip Simonsen – fik sendt Oliver Juul afsted til sikker scoring.
Endda i en situation, hvor FIK var i undertal, da Frederik Sommer kort forinden havde fået gult kort.

Jublen ville ingen ende tage, da dommeren sluttede opgøret. FIK-tilskuerne hujede og spillerne og trænerstaben krammede. Træner Martin S. Hilstrup var naturligvis også lettet og kan stolt og tilfreds se tilbage på en fornem og stabil sæson, hvor holdet har set stærkt ud, men alligevel har udviklet sig til et solidt kollektiv med både god organisation og mange kreative kræfter, som har leveret underholdende og spændende fodbold. Der har selvfølgelig været lidt bump på vejen, men holdets karaktér har sikret, at der aldrig er gået mere end to kampe imellem sejre.

Stenløse BK var naturligt skuffede, men forskellen på dagen sikrede FIK en fortjent sejr – og revanche for sæsonens første kamp mellem de to hold, hvor Stenløse besejrede FIK.
Sejren sikrer Frederikssund IK oprykning til Danmarksserien i næste sæson.
Dog mangler holdet en sidste opgave før sommerferien: hjemmekampen mod Brøndby på lørdag d. 8. juni kl. 15.30 på Frederikssund stadion.

Pokalsejr før lørdagens gyser-kamp i Stenløse

By |29. maj 2019|Categories: Nyheder|

Oven på en succesfuld pokalkamp tirsdag aften i Skævinge, så ser Frederikssund IK nu alene frem til lørdag eftermiddag. Her skal FIK på udebane spille mod Stenløse BK – et vaskeægte topbrag i Sjællandsseriens pulje 1.
FIK fører rækken med tre point ned til netop Stenløse BK, så intet er givet før opgøret, der kan ende med følgende udfald:
Sejr til FIK: sikrer direkte oprykning til Danmarksserien.
Uafgjort: FIK fastholder føringen i rækken og kan selv sikre oprykningen på hjemmebane lørdag d. 8. juni.
Nederlag til FIK: Stenløse BK overtager førstepladsen før sidste spillerunde – og FIK skal håbe på, at Stenløse kikser i sidste spillerunde, samtidig med at FIK selv vinder hjemme.
Stenløse BK vandt de to holds første indbyrdes opgør tilbage i efteråret med 2-0 på Frederikssund Stadion. Derfor vil Stenløse BK i tilfælde af pointlighed løbe med førstepladsen, da indbyrdes opgør tæller før holdenes endelige målscore.

I foråret har FIK hentet 16 point i 9 kampe (5 sejre, 1 uafgjort, 3 nederlag) og har i sæsonen 18/19 endnu ikke tabt to kampe i træk. De seneste tre udekampe er alle vundet med rent bur, og faktisk har Frederikssund IK scoret i alle udekampe i sæsonen med undtagelse af én, med en samlet målscore på 23-6 i sine ti udekampe.

Tirsdagens pokalsejr i Skævinge blev i øvrigt sikret på en stærk start af gæsterne, som relativt hurtigt i opgøret havde sat sig på kampen med en 2-0-føring efter mål af Shabab Khoshival og Lucas Christoffersen.
Tidligt i 2. halvleg reducerede hjemmeholdet, men FIK holdt fast i føringen og sejrede 2-1.
Næste runde i pokalturneringen spilles i øvrigt på hjemmebanen på Kalvøen, hvor Skjold Birkerød kigger forbi. Det foregår Grundlovsdag 5. juni kl. 19.00.
Der er med andre ord rigelig tid til både at stemme til Folketingsvalget og nå forbi til pokalkamp efterfølgende.

Men først gælder det altså Stenløse BK på udebane, hvor alt er på spil for de to hold.
Denne kamp spilles på Stenløse Stadion på lørdag d. 1. juni kl. 13.00.

Nederlag til FIK – skæbnekamp på lørdag

By |26. maj 2019|Categories: Nyheder|

Kampen lørdag eftermiddag på Frederikssund stadion endte desværre ikke, som hjemmeholdet og de fleste tilskuere havde håbet.
En første halvleg, hvor FIK ellers var dominerende fra start til slut, endte uden mål til trods for at bolden i en situation dansede kinddans med målstregen, efter at have ramt overliggeren.
Derudover havde både Christian Helev og Mikkel Eliassen et par pæne hovedstødschancer, men det kom i forlængelse af hjørnespark eller lange indkast, for i åbent spil stod gæsterne fra Glostrup godt.
På en dag hvor FIK-spillerne ikke ramte topniveauet var det nok til at holde topholdet på afstand.

Ved 2. halvlegs begyndelse håbede hjemmepublikummet dog på at se noget andet, mere sprudlende fodbold fra FIK, men halvlegen startede frustrerende med, at Glostrup pludselig var lidt bedre med end i før pausen.
Og Glostrup skulle modsat FIK ikke bruge lang tid på at få bolden i mål. En bold kom igennem den centrale del af banen, hvor Alexander Carlsen kunne runde FIK-keeper Joaquin Martinez og sikkert gøre det til 1-0 til Glostrup.
Det var endda lige ved at blive til endnu en scoring kort efter, da et flad tværbold fra højre fandt en Glostrupspiller på kanten af det lille felt, men afslutningen gik langt både over og forbi mål.

FIK fik for alvor kontrol på kampen og var komplet styrende efter en times tid, da Glostrups anfører Kristian Lauritzen fik gult kort. Det gav først en god mulighed til Christian Helev, hvis afslutning sneg sig lige uden om målet efter fint oplæg fra Frederik Sommer.
Et par minutter senere var det så Frederik Sommer selv, der havde et fornemt hovedstød, men nøjagtig som i første halvleg for FIK ramte bolden overliggeren og balancerede på stregen, før Glostrups målmand fik kontrol på bolden.
Tiden gik herefter uden at hjemmeholdet skabte mange nævneværdige muligheder, selvom man forsøgte sig med både Nicklas Lohals’ lange indkast og flere farlige fremlægninger. Der kom altid lige en Glostrup-spiller i vejene. Derudover fik Glostrup taget tempoet ud af kampen i flere omgang med en række udskiftninger halvlegen igennem.
Med knap to minutter tilbage var Frederik Sommer på spil igen, men hans flade langskud gik lige på den forkerte side af stolpen i en situation, hvor gæsternes målmand virkede lettet ved at se bolden gå forbi.

Da uret rundede 90 minutter fik Glostrup endnu et gult kort, og FIK var på daværende tidspunkt allerede gået over til totalpres og meget direkte spil.
Trods det enorme pres var det desværre gæsterne, som idet 96. minut kunne løbe kontra og score til 2-0 ved Mathias De Lasson. Således sluttede kampen ved en livsvigtig sejr til Glostrup, men et nederlag til FIK, som efterlader dem med en ultravigtig kamp i den kommende weekend ude mod Stenløse BK.

Skæbnekampen i Stenløse vil med sejr sikre FIK oprykning. Uafgjort vil give FIK alle trumferne på hånden, og et nederlag bringer holdene á point inden sidste spillerunde.
Kampen spilles på Stenløse stadion lørdag d. 1. juni kl. 13.00.

Stilling:
Frederikssund 42 point (målscore +23) sidste kamp hjemme mod Brøndby
Stenløse BK 39 point (målscore +19) sidste kamp ude mod Helsinge Fodbold

FIK tager tredje sejr i træk

By |18. maj 2019|Categories: Nyheder|

I dagens udekamp hos Albertslund IF kunne FIK tage sin tredje sejr på stribe – og herigennem også sikre sig mindst andenpladsen i Sjællandsseriens pulje 1.
Der er kun direkte oprykning til Danmarksserien for rækkens endelige vinder, og Stenløse BK var før dagens kampe seks point bagved Frederikssund. De to hold mødes 1. juni i Stenløse i sæsonens næstsidste kamp.

Uanset om det var sejrsrækken, andenpladsen eller udsigten til oprykning, der skulle bane vejen for motivationen og spilleglæden hos Martin S. Hilstrups tropper – så virkede det i hvert fald her til eftermiddag i Albertslund.

Frederikssund satte sig på spillet fra start – og var toneangivende og dominerende overalt på banen. Desværre fik holdet ikke omsat det store overtag og de mange fine muligheder til nok mål før pausen – men et enkelt mål blev det dog til. Christian Helev fik scoret sit 16. sæsonmål, da der opstod lidt klumpspil i hjemmeholdets målfelt efter en halv times tid. Med kort aftræk fik han ekspederet bolden i mål, og aldeles fortjent gik FIK til pause med en 1-0-føring.

Efter pausen fortsatte Frederikssund i samme stil.  2-0 blev det efter 50 minutter, og målscorer var i denne omgang Frederik Sommer. Herpå faldt der ro på kampen, som topholdet fortsat styrede. Men langsomt begyndte hjemmeholdet at få ro på begivenhederne, og mod slutningen af kampen blev det alligevel lidt hedt for Frederikssund.
Det havde langtfra været fortjent, hvis der var blevet tvivl om udfaldet, men Albertslund lagde for alvor pres på med skud på træværket, en god hovedstøds-chance og et forsøg, som sneg sig lige udenom stolpen.

Kampen sluttede 2-0 til Frederikssund, og med det er FIK sikker på at slutte på rækkens første- eller andenplads, idet der fortsat er 11 point ned til rækkens nummer tre fra Liria FK, der ligesom Stenløse BK vandt deres kamp i denne fjerdesidste spillerunde.
Spændende bliver det derfor i den kommende weekend, hvor Frederikssund skal op imod Glostrup, der er placeret i bunden af rækken, men dog har vundet deres to seneste kampe uden at lukke mål ind.
Frederikssund vs. Glostrup spilles på Kalvøen på lørdag d. 25. maj kl. 13.00.
En sejr til hjemmeholdet, samtidig med at Stenløse BK ikke vinder i Farum, vil sikre FIK førstepladsen i rækken, uanset resultaterne i sæsonens sidste to kampe. Vi håber at se mange tilskuere, som vil hjælpe holdet til tre point.

FIK konsoliderer førsteplads med storsejr

By |11. maj 2019|Categories: Nyheder|

Lørdag eftermiddag havde FIK indbudt en række af klubbens ungdomshold til træning sammen med udvalgte spillere fra klubbens Sjællandsseriehold – og det resulterede i, at mere end 50 børn samt en stor mængde forældre havde fundet vej til Kalvøen, som symbolsk nærmest var badet i solskin.
Både børn og forældre kunne her – udover et træningspas i det gode vejr og muligheden for at vise sig frem for klubbens bedste spillere og trænere – også følge FIKs kamp for at komme nærmere oprykning til Danmarksserien.
Gæsterne på Frederikssund stadion denne eftermiddag var Liria FK, der var placeret på tredjepladsen inden kampen. En sejr til Liria FK ville derfor for alvor samle feltet i toppen af rækken, men sådan kom det ingenlunde til at gå.
For selvom Liria startede bedst og skabte et par farlige muligheder i kampens indledning, så var det hjemmeholdet, der åbnede scoringen. Efter knap en halv time blev Christian Helev sendt alene med Lirias målmand, som han sikkert fik afdriblet, hvorefter han sendte bolden i det åbne mål.
Frederik Sommer nåede også at ramme træværket på et langskud mod halvlegens afslutning, men ellers truede FIK ikke voldsomt gæsternes mål, ligesom Liria FK også fik sværere og sværere ved at bringe hjemmeholdets dygtige forsvar ud af fatning i løbet af første halvleg.
Men hvor første halvleg ikke var hverken vanvittig velspillet eller underholdende, så skulle 2. halvleg vise sig at blive både underholdende og i den grad mere chance- og målrig end første.
Allerede seks minutter efter pausen slog Nicklas Lohals et vidunderligt indlæg fra højresiden, som Christian Helev steg til vejrs og headede i mål. Det var hverken dårligt af målmanden eller forsvaret – bare voldsomt præcist og veltimet af FIK.
Liria forsøgte faktisk umiddelbart at fortsætte med at presse og skabe muligheder, men hver gang var det som om, at FIK langt lettere end gæsterne fik udbytte af deres anstrengelser.
Debutant hos hjemmeholdet, Lukas Christoffersen, blev sendt på banen kort efter 2-0-scoringen, og det skulle vise sig, at han også havde et par godbidder med til publikum.
For to gange inden for kampens sidste 20 minutter fik Rasmus Johansson sat debutanten op til scoring, og i begge tilfælde var der ingen tøven. Det blev 3-0 efter 73 minutter, og ti minutter før tid blev Lukas så dobbelt målscorer med målet til 4-0 i sin første kamp for FIK. Trods den flotte start for den unge angriber havde Christian Helev dog leveret nok til at sikre sig titlen som kampens bedste spiller, men der var generelt flere gode præstationer blandt FIK-spillerne.
De mange unge tilskuere fik både autografer og selfies med førsteholdsspillerne efter kampen, hvor FIK således fik konsolideret førstepladsen i rækken, og endda øget afstanden ned til 3.- og 4. pladsen.
Der resterer fire kampe, og Frederikssund har skubbet sig så langt foran Albertslund IF og Liria FK, at det reelt set nu kun er et spørgsmål om første- og andenpladsen, hvor FIK fortsat indtager førstepladsen med et 6-points forspring ned til Stenløse BK.
FIKs næste kamp er på udebane mod netop Albertslund IF, og i den omvendte kamp tilbage i efteråret sejrede Frederikssund med 2-1 på hjemmebane.
Albertslund IF spillede også selv lørdag, men fik lidt skuffende blot 2-2 mod Farum.
Kampen mellem Albertslund IF og Frederikssund IK spilles på lørdag d. 18. maj kl. 13.30 på Albertslund stadion.

Lørdag d. 11. maj: FIK/FFB-arrangement og topkamp i Sjællandsserien på Kalvøen

By |10. maj 2019|Categories: Nyheder|

Lørdag kl. 13.00 spiller topholdet i Sjællandsseriens pulje 1 – FIK på hjemmebane mod Liria FK.
Da de to hold krydsede klinger i efteråret, endte det med en sejr på FIK på 2-1.

Liria FK er dog siden rykket opad i tabellen, og indtager for øjeblikket 3. pladsen efter netop FIK og Stenløse på 2. pladsen. Frederikssund IK kan med en sejr lørdag tage et gigantisk skridt på vej mod at sikre sig mindst 2. pladsen i rækken – og hvis Stenløse samtidig får problemer i deres kamp mod Snekkersten IF – så vil det for alvor se godt ud for Martin S. Hilstrups mandskab og deres forhåbninger om oprykning til Danmarksserien.
Som optakt til kampen, er der arrangeret et stort FFB-arrangement, hvor 60 børn fra U-6 til U-9 træner sammen på kunstbanen fra kl. 11.00.
Derefter spiser børnene frokost sammen og kl. 12.55 vil alle 60 FFB-spillere være klar til at følge FIKs Sjællandsseriemandskab ind til den vigtige topkamp.

Kig ned på Kalvøen til en stor FIK / FFB dag.