Nyheder 2017-10-30T09:28:11+00:00

Nyheder

Frederikssund sejrer sikkert i Kalundborg

By | 22. april 2018|Categories: Nyheder|

Frederikssund mødte op som favoritter til dagens udekamp i Kalundborg i Sjællandsseriens Pulje 1. Ikke alene har holdets form været opadgående hidtil i foråret, men modstanderen fra Kalundborg har omvendt slet ikke fået det til at spille. Inden dagens kamp havde holdet ikke vundet én eneste kamp i sæsonen, og forsøg nr. 15 rokkede ikke ved den statistik. FIK sejrede nemlig sikkert med 2-0.

Frederikssund havde igen Emil Sørensen med – og det skulle vise sig afgørende – men det var et afbud fra Patrick Dahm, der gav Marco Thorhauge plads på FIKs midtbane for første gang dette forår. Det betød så endvidere, at Mohammed Mohammed blev placeret på kanten, og det gjorde han så godt, at træner Martin S. Hilstrup efterfølgende udpegede ham som holdets bedste spiller i Kalundborg denne lørdag eftermiddag.

Målene var begge signeret af førnævnte Emil Sørensen. Først hamrede han bolden i mål efter en halv times spil. Et hjørnespark blev sparket skarpt fra Shabab Khoshival, og da bolden et splitsekund senere endte for foden af Frederikssunds nr. 9, var der ingen betænkningstid.

Det var den logiske udvikling, for trods 10 minutter i begyndelsen af kampen, hvor holdene startede lige, så var FIK ovenpå det meste af kampen. Større skarphed i afslutninger og omstillinger kunne da også have resulteret i en mere overbevisende sejr.

Det skal dog siges, at især dødboldene var veludførte, og det var ingen tilfældighed, at målet kom fra en sådan. Ligeledes var marginalerne omkring træværket ikke med FIK, der blandt måtte se et godt forsøg prelle af på overliggeren.

I anden halvleg skulle et kvarter passere, før kampen blev afgjort. Kalundborg var på dette tidspunkt reduceret til ti mand pga. en advarsel, og da Emil Sørensen fik tilkendt et korrekt straffespark fik Kalundborgs målmand brokket sig til endnu en advarsel til hjemmeholdet.

Emil Sørensen udnyttede selv straffesparket og Kalundborg kunne med ni mand de næste minutter ikke svare igen.

Med 20 minutter tilbage blev Alexander Strunge Hartley skiftet ind til sin debut på FIKs førstehold, ligesom der var gensyn med Nicklas Lohals, som første gang fik spilletid i foråret.

Derved har FIK skabt behørig afstand til bundpladserne i pulje 1, og man har for første gang i sæsonen holdt nullet i to kampe i træk. Om den ”stime” kan fortsætte – det vil vise sig, når Frederikssund spiller næste kamp. Det sker på hjemmebane imod et af de øvrige bundhold, Herlev IF, der gæster Frederikssund Stadion tirsdag d. 1. maj kl. 18.30.

Husk at der er gratis adgang til alle FIKs hjemmekampe dette forår.

NB/

Bundholdet venter FIK

By | 19. april 2018|Categories: Nyheder|

Lørdag eftermiddag spiller Frederikssunds Sjællandsseriehold på udebane i Pulje 1 mod Kalundborg.

Da de to hold mødtes tilbage i september vandt FIK sikkert på hjemmebane med 4-0, og hverken før eller siden har der været mange opløftende momenter for Kalundborg i sæsonen.

Holdet ligger sidst i rækken, uden sejr i sæsonens 14 kampe.

Kun én gang er det lykkedes Kalundborg at holde nullet – det var i den seneste hjemmekamp mod Tuse, men ellers har Kalundborg indkasseret fire mål i snit pr. kamp i denne sæson.

Så der skulle være god chance for yderligere tre points til FIK, der senest besejrede Glostrup 2-0.

 

Dog har FIK til kampen lørdag et par spørgsmålstegn, idet Stephan Traore har været ramt af sygdom og Patrick Dahm har et knæ, som gør hans deltagelse tvivlsom. Senere fredag afgøres det, om de to spillere vil kunne deltage.

 

Derimod er der gensyn med både Marco Thorhauge og Emil Sørensen. Sidstnævnte er igen til rådighed og udtaget til truppen efter han støvede formen af i tirsdag, hvor han scorede fire mål i en U21-kamp.

I samme U21-kamp imponerede Alexander Strunge Hartley med to mål og godt spil. Faktisk så meget, at han også er udtaget til lørdagens kamp og kan debutere på FIKs førstehold, hvis han får spilletid.

 

Træner Martin S. Hilstrup vil naturligvis gerne have tre points, så man kan udbygge afstanden til bundplaceringerne og kigge opad i stedet. Desværre er de førende hold så langt foran FIK, at det virker mere end almindeligt svært at indhente over de resterende kampe.

 

Spændende bliver det om holdet for første gang i sæsonen kan holde nullet i to kampe i træk, ligesom det kun én gang før er blevet til to sejre i træk.

Så der er masser at spille om på Munkesø Stadion på lørdag.
Kampen starter kl. 15.00.

NB/