Nyheder 2017-10-30T09:28:11+00:00

Nyheder

FIK overvandt dårlig start

By | 18. august 2018|Categories: Nyheder|

Sæsonen 2018/19 i Sjællandsserien blev for FIKs vedkommende skudt i gang lørdag eftermiddag på hjemmebane, hvor Herstedøster IC gæstede Kalvøen.
Hjemmeholdet havde tilbagevendte Christian Helev og Jannick Andersen, men også det nye ansigt  – Frederik Sommer – med i startopstillingen. Alle de tre leverede flotte indsatser i dag.
Med flere træninger og kampe sammen med holdet, så kan det vise sig at være en rigtig fornuftig trio, som træner Martin S. Hilstrup og den nye assistenttræner Allan Arge, nu råder over udover en i forvejen stærk trup.

Det startede dog aldeles nervøst for hjemmeholdet – og blot 90 sekunder inde i den nye sæson var FIK bagud 0-1. Men troede man, at det mål rystede hjemmeholdet, så blev man glædeligt overrasket. Allerede før pausen var 0-1 vekslet til 2-1. Et resultat, der skulle stå kampen ud.

Det tog FIK en halv time at kaste forskrækkelsen af sig. Et par dødbolde senere var de foran. Det udlignende mål var kontroversielt. Christian Helev havde måske, måske ikke hånden på bolden, og da dommerens fløjte forblev tavs, så var det 1-1. Få minutter senere headede Adam Kielsgaard så det afgørende mål ind til 2-1. Det var fortjent på den måde, at FIK var bedre end Herstedøster IC til rigtig meget i første halvleg, men det sidste med at skabe store chancer – det manglede de. Gudskelov at dødboldene så kunne gøre en forskel.

I 2. halvleg var det ikke meget FIK skabte, men der var et par forsøg over højresiden, som dog ikke krævede store redninger fra gæsternes målmand.
Der var straks mere at se til for Lasse Bai, Frederikssunds målmand, efter pausen. Han blev faktisk også passeret efter en lille time, men der blev i situationen vinket for offside.
De sidste 20 minutter var lange for hjemmeholdet, der blev trykket baglæns af et højt pressende og egentlig velkæmpende Herstedøster-mandskab. Men forsvaret stod pænt og marginalerne var i et par situationer med hjemmeholdet. Symptomatisk for dette passerede et langskud i kampens allersidste sekunder igen målmand Lasse Bai, men blev reddet af stolpen, hvorefter bolden balancerede langs målstregen inden den blev ekspederet ud af farezonen. Netop da fløjtede dommeren kampen af, til stor lettelse for hjemmeholdet og de mange fremmødte tilskuere til premierekampen.

Næste opgave for Frederikssund IK er på lørdag d. 25. august kl. 16.00 på udebane mod Snekkersten, som fik en skidt start på turneringen. De tabte med 1-2 i Farum, så der ligger måske endnu tre points og dermed en aldeles lovende start for FIK på en sæson, hvor der er forventninger om, at de kan blande sig markant mere omkring oprykning end tilfældet var i foråret.

FIK åbner lørdag den nye sæson på hjemmebane

By | 17. august 2018|Categories: Nyheder|

Det er nummer tre og fire fra sidste sæson, som tørner sammen i premiererunden på Frederikssund Stadion i Sjællandsseriens pulje 1.
Herstedøster IC sluttede lige præcis foran FIK i den netop overståede sæson, på en bedre målscore.
Det skyldtes bl.a. en sejr til Herstedøster over FIK på 3-0 i maj måned, hvor alle tre mål blev scoret inden for fem minutter. Den slags dårlige perioder skal FIK naturligvis undgå, når holdene ruller sæsonen i gang lørdag kl. 13.00 på Kalvøen.
På Kalvøen vandt FIK til gengæld den tilsvarende kamp i september sidste år med 2-1. Så vi kan se frem til en både tæt og spændende kamp lørdag eftermiddag. Træner Martin S. Hilstrup omtaler opgøret således:
Herstedøster var hårde ved os i foråret, hvor de var godt organiseret og knivskarpe og slog os sikkert
3-0. Så det er enormt vigtigt, at vi leverer en god og solid holdpræstation, som vi så håber er nok til at tage de 3 point, som vil være den perfekte start for os.”

Til den nye sæson må FIK spejde langt efter topscoreren fra den forgangne sæson, Emil Sørensen, der har taget en pause fra fodbolden pga. en vedvarende skade.
Af nye spillere i truppen kan nævnes Jannick Andersen, som kommer til fra Rønne BK. Og så er der Frederik Sommer, tidl. KFUM Roskilde. De er begge udtaget til premiererunden.
Derudover er der gensyn med et par ‘gamle’ spillere. Christian Helev er således igen at finde på holdkortet efter en afstikker til Stenløse i foråret. Og så er Patrick D. Nielsen tilbage efter en skade, som holdt ham ude stort set hele forårssæsonen.

Den sidste ‘nye’ er at finde på sidelinjen. Her er det dog stadig Martin S. Hilstrup, som påtager sig cheftræneransvaret, men assistenten Allan Arge er derimod ny. Ikke i FIK, for der har han varetaget mange opgaver tidligere, men tjansen som assistent for FIKs 1. hold har han ikke prøvet før.

Udover Herstedøster IC, så er der i puljen gensyn med Liria FK, Farum BK og Glostrup fra sidste sæson. Ellers rummer rækken hold som Stenløse BK, Snekkersten IF, Helsinge Fodbold, Brøndby, Albertslund IF, Fredensborg BI og Virum/Sorgenfri.

Ny Assistent Træner til 1. holdet

By | 12. juni 2018|Categories: Nyheder|

Stort velkommen til Allan Arge som ny assistent træner for 1. holdet i sæsonen 2018/2019.

Allan Arge er allerede et kendt ansigt i FIK, idet han i de sidste 3 år har været ungdomstræner i FFB – senest for den talentfulde U17 årgang. Det er også herigennem, at vi fra FIK har iagttaget hans træner talent og scoutet ham som værende et perfekt match til det eksisterende træner team.

Nogle nøgleord som beskriver fodboldpersonen Allan er engageret, ambitiøs, fodbold teoretisk stærk og vel også lidt af en fodboldnørd i ordets positive forstand.

Ud over tiden som ungdomstræner i FFB har han i en årrække, til trods for hans alder på 29 år, trænet ungdomshold i Frederiksværk med gode resultater. Han har også seniorerfaring fra Frederiksværk, hvor han har fungeret som assistent træner for klubbens 1. hold.

Selv glæder Allan sig utrolig meget til opgaven, og det samme gør vi i FIK!

FIK sluttede flot sæson med nederlag

By | 10. juni 2018|Categories: Nyheder|

Lørdag eftermiddag afrundede FIK på hjemmebane på Kalvøen sæsonen 2017/18.
Modstanderen var Lundtofte Boldklub fra den tunge ende af tabellen. Tæt på 300 tilskuere var mødt frem for at se kampen, der kunne sikre Frederikssund en slutplacering som nummer tre i Sjællandseriens pulje 1.

Til kampen fik Mathias Sand Kristensen debut – født i 2001 og normalt anfører for klubbens U17-hold.
Han startede på bænken, men blev skiftet ind på banen efter 55 minutter og spillede på den centrale midtbane og faldt rigtig fint ind i spillet.
Ham skal der nok være mange flere førsteholdskampe til fremover.

Kampen startede da også fint for værterne. FIK skabte flere gode chancer og kontrollerede kampen fra begyndelsen. Det var derfor naturligt, at hjemmeholdet bragte sig foran 1-0 efter knap 20 minutter ved Christopher N. Hansen efter oplæg af Shabab Koshival.
Inden pausen udlignede gæsterne – og det var derfor uafgjort ved pausen. Som så ofte før på det seneste i en kamp, hvor FIK spillede bedre end stillingen afslørede.
I 2. halvleg var gæsterne mere med, og det var en mere lige forestilling. Der blev dog ikke skabt mange chancer før Sylvester Petersen med 20 minutter tilbage af kampen kunne bringe gæsterne på 2-1.
Så var FIK tvunget frem på banen, og lagde pres på mod afslutningen.
Det lykkedes også for Adam Kielsgaard at udligne for hjemmeholdet i kampens sidste minut.
Pelle Sørensen lagde op til scoringen – og 2-2 kunne have vist sig at være nok for hjemmeholdet til at hente 3. pladsen i rækken.
Men den blev desværre vekslet til en 4. plads i kampens 94. minut. Noget overraskende kunne Lundtofte afgøre kampen til slutresultatet 3-2, idet Martin Hemmingsen scorede sæsonens sidste mål på Frederikssund Stadion.

Derfor sluttede FIK på 4. pladsen – et pænt stykke efter rækkens to suveræne tophold, men á point med Herstedøster IC på 3. pladsen.
“Det har set lovende ud, og jeg er sikker på, at med et par forstærkninger og en ellers intakt spillertrup, så er vi klar til at blande os i kampen om oprykningspladserne i næste sæson”, udtalte træner Martin S. Hilstrup, der dog ærgrede sig over, at de sidste kampe ikke havde bibragt nogle points til en ellers flot forårs-sæson.

Kampen markerede desuden en milepæl for FIKs bedste spiller på dagen, Pelle Sørensen, der rundede sin kamp nr. 250 for FIK. Pelle blev endda også honoreret med titlen som ‘Årets spiller i FIK 2018’ og høstede store klapsalver, da der senere på aftenen var sæsonafslutning og fejring af FIKs 120 års jubilæum.

Sidste vigtige opgave for FIK bliver på lørdag d. 16. juni, når FIKs 2. hold spiller sidste kamp i sæsonen og er tvunget til sejr, hvis de ikke vil risikere nedrykning til serie 4. Om sejren er nok til at sikre overlevelse afhænger af flere resultater. Det hele foregår på Frederikssund Stadion lørdag kl. 13.30, hvor man tager imod AC Hillerød. Gæsterne har ikke vundet en eneste kamp i foråret, og har endda i de seneste fem kampe fået blot ét point med en samlet målscore på 5-25!

 

FIK 120 års Jubilæum

By | 4. juni 2018|Categories: Nyheder|

Vi nærmer os med hastige skridt FIK’s 120 års Jubilæum, på lørdag den 9 Juni. Nedenstående kan i se dagens program på Frederikssund Stadion.

FIK taber vigtig kamp om 3. pladsen

By | 3. juni 2018|Categories: Nyheder|

I sæsonens næstsidste kamp spillede Frederikssund på udebane i Tuse.
Den ansvarlige træner på dagen var Carsten Christensen, da holdets normale træner Martin S. Hilstrup var på DBU-træneruddannelse i Århus.

Kampen kunne, i tilfælde af sejr, så godt som sikre 3. pladsen i Sjællandsseriens Pulje 1 til FIK.

Men der var ikke spillet mere end syv minutter, før hjemmeholdet bragte sig foran. FIK sled derefter for at komme tilbage i kampen – og det skete endelig omkring halvlegens sidste minut.
Shabab Koshival blev nedlagt ude i den ene side, og indlægget fra det efterfølgende frispark strejfede Mikkel Eliassen førend bolden endte for fødderne af Emil D. Sørensen. FIK-topscoreren omsatte sikkert i mål.
Pausestillingen var således 1-1, og FIK havde tillige sikret sig overtal i 2. halvlegs begyndelse, da frisparket til Shabab, der førte til det udlignende mål, også havde resulteret i en advarsel til hjemmeholdets Kasper Gyldenkærne.
FIK var da heller ikke sene til at udnytte overtallet på den anden side af pausen. Et hurtigt indkast af Martin B. Hansen fandt igen Emil D. Sørensen, der med et par skarpe finter og et knaldhårdt skud fik bragt gæsterne på 2-1.

Desværre fik det hjemmeholdet til at vågne op, og inden for blot otte minutter var kampen igen vendt på hovedet, da Tuse IFs Oliver Frederiksen scorede to mål.
Trods at FIK gjorde ihærdige forsøg på at komme tilbage i kampen påny, så blev Oliver Frederiksen ophavsmand til kampens sidste mål, som hjemmeholdet scorede i kampens sidste minut.

Derpå blev det 4-2 til Tuse IF, som nu selv har en chance for at nappe 3. pladsen. Det kræver dog points mod rækkens to suveræne tophold, BSF og Allerød FK, i Tuse IFs sidste to kampe.

Derfor har FIK fortsat en realistisk chance for at ende på 3. pladsen. Udover Tuse IF, så er det Herstedøster IC, som spiller om 3. pladsen. De møder i deres sidste kamp også topholdet fra Allerød FK.
Den kamp finder sted samtidig med, at FIK spiller hjemme mod bundholdet fra Lundtofte.
Alle kampene i den sidste spillerunde afvikles på lørdag d. 9. juni kl. 15.30.

Ugen begynder godt, men slutter desværre mindre godt for damerne

By | 31. maj 2018|Categories: Nyheder|

FIKs dame senior hold har i de sidste 14 dage af turneringen et stramt program. Damerne var i mandags en tur i Melby, hvor de gentog det gode og modige spil fra sidst de mødte Melby og tog her en 0-6 sejer med hjem. Her kom der lidt flere spillere på måltavlen herunder blandt andet forsvarsspiller Trine Bang, angriber Louise Tørring, venstre kant Pernille Blauenfeldt og den fortsatte topscorer Simone Persson.

Det var en aldeles fremragende kamp spillet i de flotte landlige omgivelser i Melby med en masse kombinations spil.

Kampens spiller valgt af spillerne: Trine Bang

Onsdag aften var returkampen mod Hillerød på programmet. Det var en kamp med rigtig meget flot spil af FIKs damer på en ellers rigtig varm aften. Spillerne havde mange gode skud på mål, hvoraf mindst 5 sad på ydre stolperne – øv! Damerne sad på store dele af kampen, og Hillerød kom kun til få chancer. Desværre formåede de at udnytte et hjørnespark, hvor bolden ikke blev clearet og scorede til 1-0 5 minutter inden slutfløjtet.

FIKs damer kæmpede en brav kamp, og kan godt være stolte af den samlede indsats.

Kampens spillere valgt af spillerne selv: der var flere der ydede en god indsats så det blev en delt udnævnelse mellem Kamilla Jensen, Pernille Blauenfeldt og Kathrine Steendahl.

Allerede mandag tager damerne imod Anisse på hjemmebane kl 19.00, så kom endelig ned forbi og giv lidt opbakning til damerne.

Motionsfodboldens dag

By | 31. maj 2018|Categories: Nyheder|

Motionsfodbold er sund, sjov og social træning, og på Motionsfodboldens Dag kan du prøve det helt gratis og uforpligtende i Frederikssund IK.

Alle mænd og kvinder er velkomne til den åbne træning fra kl. 10.00 til kl. 12.00.

Vi glæder os til at tage imod dig!

Mødested: Kalvøvej 9, 3600 Frederikssund

Kontakt Aase Hansen på 20150364, hvis du har spørgsmål.

Hvis du er forhindret i at deltage denne dag, så er du meget velkommen til at rette henvendelse til klubben for at høre, hvornår du ellers kan komme og prøve en træning.

MØD BLOT OP PÅ DAGEN, DU SKAL IKKE TILMELDE DIG FOR AT VÆRE MED.

_media_3027_motionsfodboldens-dag-plakat-mix-motionsfodboldtraening-for-begge-koen