Efter et hæsblæsende efterår, hvor FIK med mange sene mål høstede flest point af alle i Sjællandseriens pulje 1 – så blev den første kamp i 2019 desværre tabt med 0-1 på udebane mod Herstedøster IC.

At det var forårets første kamp vidnede også banen om. Udover at være en kompakt lille bane, så var den ujævn i en sådan grad, at det vanskeliggjorde spillet langs jorden.
Der var debut til nyankomne Rasmus Johansson på FIKs midtbane, og selvom der intet var at udsætte på  hans indsats og løbepensum, så vil holdet nok få mere gavn af ham, når underlaget indbyder til mere pasningsfodbold end det var tilfældet i Herstedøster her til eftermiddag.
Første halvleg endte dog uden mål, men der var en fornemmelse af, at FIK havde overtaget. I hvert fald kontrollerede de boldbesiddelsen – uden dog at tilspille sig nogle nævneværdige chancer.
Overtag eller ej, så var det indledningen på 2. halvleg, der blev afgørende for kampen.
Herstedøsters mål blev scoret efter 48 minutter i en situation, hvor FIK-forsvaret ikke fik clearet bolden ordentligt. Hjemmeholdets Rasmus Thønning fik publikum op på mærkerne med en fin afslutning, der passerede forbi FIK-målmand Joaquin Martinez.
Resten af kampen forsøgte topholdet at intensivere presset mod værternes mål. Bl.a. kom Oliver Juul på banen som støtte til angriber Frederik Sommer, men de mange lange afleveringer blev aldrig farlige.
Trods et par halvgode indlæg i 2. halvleg, så løb det ud i sandet, og kampen er helt sikkert en af dem, der hurtigt vil finde vej til glemmebogen.
FIKs største chance kom til Christian Helev, som ellers i efteråret scorede flere hovedstødsmål, men hans hovedstød fik i dag ikke lov at passere Herstedøsters målmand, der desværre ikke kom på de helt store opgaver i kampen.

Med nederlaget må FIK se lokalrivalerne fra Stenløse BK overtage duksepladsen i rækken.
I den kommende weekend skal Martin S. Hilstrups tropper forsøge at få skuden på ret kurs, når Snekkersten IF kigger forbi Kalvøen. Der er derfor brug for mest mulig opbakning til drengene, så de kan få point på kontoen frem mod det, som ligner en ualmindelig spændende sæsonafslutning.
Kampen mod Snekkersten IF spilles på lørdag d. 6. april kl. 13.00.