Lørdag eftermiddag åbner forårssæsonen for FIKs førstehold, der halvvejs gennem turneringen topper tabellen.
26 point i 11 kampe er øjeblikkelig status – og formentlig vil 26 point i de kommende 11 kampe være nok til at sikre en slutplacering omkring oprykningspladserne til Danmarksserien.
Men vejen til oprykning går via mange både vanskelige og spændende kampe – og den første venter lørdag eftermiddag (oprindeligt planlagt til fredag) på udebane mod Herstedøster IC.
Kampen spilles lørdag kl. 15.00 på Herstedøster stadion.
I efteråret fremstod Herstedøster en smule svingende, men det blev undervejs bl.a. til en sejr på 4-0 mod rækkens nuværende nr. 2, nemlig Stenløse BK.

Efter en sæsonstart, hvor FIK nærmest altid lod modstanderen komme i front – hvorfor mange point måtte sikres via sene scoringer, så blev evnen til at være klar fra start bedre mod slutningen af efteråret.
Det blev til fire sejre i de sidste fem kampe før jul, bl.a. en overbevisende 5-0-sejr hos Brøndby IF.

Så der er ingen grund til pessimisme, men det skal dog noteres, at det var en hård kamp mod Herstedøster IC tilbage i sæsonpremieren, hvor en tidlig scoring gav gæsterne føringen, før Christian Helev og senere Adam Kielsgaard scorede for FIK. En snæver 2-1-sejr blev åbningen på sæsonen.
Netop Christian Helev var holdets flittigste målscorer i den første halvdel af efteråret, hvorefter bl.a. Frederik Sommer begyndte at finde vej til scoretavlen oftere og oftere.
Det er fortsat ind i foråret, hvor han flere gange har fundet vej til nettet i FIKs træningskampe, som har bekræftet, at holdet fortsat spiller god fodbold med en solid organisation.

Af spændende tilgange til førsteholdstruppen henover vinterpausen er der to nævneværdige.
Mads Møller, som er kommet til fra ORI samt Rasmus Johansson, som senest har optrådt for HIK.
Begge nye spillere er løbestærke folk – Møller med flest defensive pligter, hvorimod Rasmus Johansson er en kreativ midtbanespiller med sine forcer mere koncentreret omkring det offensive spil.

Om begge nye spillere, en enkelt eller ingen af dem så finder vej til FIKs første startopstilling i 2019, det må vi vente med at se til på lørdag.
Sikkert er det i hvert fald, at der venter 11 kampe – og at der i skrivende stund ikke er nogen grund til at være pessimist, selvom vejen til oprykning er lang og bumpet.