Efter otte kampe i Sjællandsserien kan FIK gøre en aldeles tilfredsstillende status for sæsonen hidtil:

Frederikssund er alene i spidsen af rækken, hele seks points foran forfølgerne. Tillige har man endnu ikke tabt en eneste kamp, til trods for, at man er kommet bagud 0-1 i seks af de otte kampe.
Moralen er høj, og træner Martin S. Hilstrup anerkender da også, at holdet ‘har været begunstiget med marginalerne’ i et par kampe.

På lørdag d. 13. oktober, ved indgangen til efterårsferien, spiller Frederikssund udekamp i Glostrup. Uafgjort vil sikre, at man overvintrer på førstepladsen. Men naturligvis vil FIK gå efter sejren og de tre points. Glostrup har i deres hidtidige otte kampe hentet otte points, så på papiret er FIK favorit.
Men i den seneste runde hentede Glostrup dog en flot sejr på udebane mod Farum BK, hvor de i bedste FIK-stil kom bagud 0-1 et kvarter før tid, men alligevel sejrede 2-1 på to sene mål af Daniel Clausen Tocado.

Så nogen let kamp bliver det ikke for FIK på lørdag kl. 13.00 i Glostrup Idrætspark, når det ubesejrede tophold kigger forbi.
FIK kan håbe på, at den brandvarme topscorer Christian Helev fortsætter den gode stime. Han har scoret i fire af holdets seneste fem kampe, og senest afgjorde han hjemmekampen mod Albertslund, da han scorede begge holdets mål i 2-1 sejren. Først bragte han FIK på 1-0 i første halvleg, og i anden halvleg ved stillingen 1-1 afgjorde Helev kampen på et straffespark.

Udover weekendens kamp mod Glostrup, mangler Frederikssund endnu to vigtige kampe før efterårssæsonen er færdigspillet.
Det er først en hjemmekamp mod Stenløse BK d. 20. oktober kl. 13.00 på Kalvøen. Stenløse har efter en lidt sløj start spillet sig op på en delt 2. plads, á points med Helsinge Fodbold og Herstedøster IC.
Sidste kamp i efteråret spilles i Brøndby torsdag d. 25. oktober kl. 18.30, hvor det skal blive spændende at se, om man kan komme på vinterferie som ubesejret. Førstepladsen sikres forhåbentlig allerede med points lørdag i Glostrup.