Christian Helev blev afgørende for Frederikssund IK, da holdet lørdag eftermiddag sejrede 2-1 over Albertslund IF.
FIKs nr. 9 scorede således begge mål og sikrede hjemmeholdet endnu en sejr i Sjællandsserien, hvor man konsoliderede sin førsteplads – og endda udbyggede føringen i rækken til seks points.

Nærmeste forfølger Helsinge Fodbold skuffede fælt på hjemmebane og tabte til Liria FK med 0-3.

Det gav FIK mulighed for at øge afstanden til seks points, og det lykkedes efter en kamp, hvor der skulle slides i det, før man til sidst kunne juble.
I kampens 24. minut kom kampens første mål. Det kom efter et hjørnespark fra højre side, som først blev clearet, men da Martin B. Hansen efterfølgende igen sendte bolden tæt under mål blev det 1-0 ved Christian Helev.
Forinden havde kampen bl.a. budt på en friløber til Oliver Juul Hansen, som gæsternes målmand fornemt fik pareret forbi mål.
Føringen holdt dog ikke halvlegen, for efter 34 minutter fik førnævnte Oliver Juul gult kort. Det gav gæsterne momentum, og allerede minuttet senere var de tæt på udligning via et hovedstød, som akkurat blev hentet på målstregen af hjemmeholdets debuterende målmand Joaquin Martinez. Gæsterne appellerede for mål, men dommerne afviste.
Gæsterne fortsatte presset, og blot et par minutter senere fik en bold lov at passere igennem FIK-forsvaret, hvor en Albertlund-spiller kom fri med målmanden. I denne situation fik Martinez begået et straffespark, som Emilio Rodriguez udnyttede til 1-1.

Efter pausen var det så som så med chancerne. Ingen af holdene fik rigtig skabt et overtag og det lignede en kamp, der fusede ud med uafgjort. Men efter 70 minutter fik FIKs Nicklas Lohals en advarsel, og så frygtede man, at gæsterne igen ville slå til. Gudskelov gik det lige modsat.
Comeback-kongerne fra Frederikssund fik med 10 mand skaffet et straffespark efter et hurtigt fremløb, og formstærke Christian Helev fik omsat til 2-1 efter 74 minutter.
Resten af kampen var for hjemmeholdet mest orienteret mod at holde Albertslund væk fra målet – og bortset fra et par pæne chancer, som Martinez fik reddet, så blev det ikke til meget.

I slutningen af kampen kom der også et rødt kort til Albertslunds Nicklas E. Hansen, der fik anden advarsel i kampen. Efter næsten syv minutters tillægstid kunne spillere, træner og tilskuere ånde lettet op og juble over sejren, der var FIKs sjette i otte kampe.

Med en afstand på seks points til de nærmeste forfølgere må FIK påtage sig favoritrollen den kommende weekend, hvor der på lørdag d. 13. oktober venter en udekamp mod Glostrup IF, der er næstsidst i rækken.