Lørdag eftermiddag afrundede FIK på hjemmebane på Kalvøen sæsonen 2017/18.
Modstanderen var Lundtofte Boldklub fra den tunge ende af tabellen. Tæt på 300 tilskuere var mødt frem for at se kampen, der kunne sikre Frederikssund en slutplacering som nummer tre i Sjællandseriens pulje 1.

Til kampen fik Mathias Sand Kristensen debut – født i 2001 og normalt anfører for klubbens U17-hold.
Han startede på bænken, men blev skiftet ind på banen efter 55 minutter og spillede på den centrale midtbane og faldt rigtig fint ind i spillet.
Ham skal der nok være mange flere førsteholdskampe til fremover.

Kampen startede da også fint for værterne. FIK skabte flere gode chancer og kontrollerede kampen fra begyndelsen. Det var derfor naturligt, at hjemmeholdet bragte sig foran 1-0 efter knap 20 minutter ved Christopher N. Hansen efter oplæg af Shabab Koshival.
Inden pausen udlignede gæsterne – og det var derfor uafgjort ved pausen. Som så ofte før på det seneste i en kamp, hvor FIK spillede bedre end stillingen afslørede.
I 2. halvleg var gæsterne mere med, og det var en mere lige forestilling. Der blev dog ikke skabt mange chancer før Sylvester Petersen med 20 minutter tilbage af kampen kunne bringe gæsterne på 2-1.
Så var FIK tvunget frem på banen, og lagde pres på mod afslutningen.
Det lykkedes også for Adam Kielsgaard at udligne for hjemmeholdet i kampens sidste minut.
Pelle Sørensen lagde op til scoringen – og 2-2 kunne have vist sig at være nok for hjemmeholdet til at hente 3. pladsen i rækken.
Men den blev desværre vekslet til en 4. plads i kampens 94. minut. Noget overraskende kunne Lundtofte afgøre kampen til slutresultatet 3-2, idet Martin Hemmingsen scorede sæsonens sidste mål på Frederikssund Stadion.

Derfor sluttede FIK på 4. pladsen – et pænt stykke efter rækkens to suveræne tophold, men á point med Herstedøster IC på 3. pladsen.
“Det har set lovende ud, og jeg er sikker på, at med et par forstærkninger og en ellers intakt spillertrup, så er vi klar til at blande os i kampen om oprykningspladserne i næste sæson”, udtalte træner Martin S. Hilstrup, der dog ærgrede sig over, at de sidste kampe ikke havde bibragt nogle points til en ellers flot forårs-sæson.

Kampen markerede desuden en milepæl for FIKs bedste spiller på dagen, Pelle Sørensen, der rundede sin kamp nr. 250 for FIK. Pelle blev endda også honoreret med titlen som ‘Årets spiller i FIK 2018’ og høstede store klapsalver, da der senere på aftenen var sæsonafslutning og fejring af FIKs 120 års jubilæum.

Sidste vigtige opgave for FIK bliver på lørdag d. 16. juni, når FIKs 2. hold spiller sidste kamp i sæsonen og er tvunget til sejr, hvis de ikke vil risikere nedrykning til serie 4. Om sejren er nok til at sikre overlevelse afhænger af flere resultater. Det hele foregår på Frederikssund Stadion lørdag kl. 13.30, hvor man tager imod AC Hillerød. Gæsterne har ikke vundet en eneste kamp i foråret, og har endda i de seneste fem kampe fået blot ét point med en samlet målscore på 5-25!